2013-05-29
14:17:45

Grymt!!
Ett så fruktansvärt bra benpass jag gjorde idag, det tog på grymt bra.  Körde något som kallas powerbodybulding. 
 
Powerbodybulding
har börjat köra något nytt som är från Mike o'hearn en Bodybuilder från USA även känd som Titan i Gladiators. 
det kallas Powerbodybuilding, tanken är att man ska köra en basövning så tung som möjligt med lång vila sedan övergår man till mer bodybulding träning som då är mer reps och mindre vila " Jonathan skrev detta för någon dag sedan. ( http://styjonathankarlsson.blogg.se/ )   När han började prata om det blev jag genast intresserad och kollade upp Mike o'hearns video då han snackar om detta. 
 
Så idag då jag körde benböj kunde jag inte göra annat än att prova.
 
Uppvärmning stång * 20 reps. 
Uppvärmning 50 kg * 12 reps. 
60 * 4 reps
65* 3 reps
70 * 3 reps
75 * 3 reps
80 * 3 reps
85 * 3 reps
90 * 2 reps. 
 
Det blev alltså några set benböj, jag höll på nästan en timme bara för detta och kul var det då jag slog mitt pb med hästlängder plus inget bälte på.  (Har tagit 80 kg 1 gång med bälte på) 
Kan direkt säga att benböjen var inte superdjupa men detta för att jag var själv, vill gärna ha lite hjälp om man ska köra djupa med mycket vikt. Men kul var det!
 
5 set rakamark 
5 set liggande lårcurl men var helt slut i baksidan redan körde på betydligt lättare än vad jag brukar. 
4 set benpress 
3 set enbenspress ( blev detta istället för utfall) 
4 set benspark.
4 set vadpress
 
Avslutade sedan med lätta vikter för rotatorkuffarna.
 
 
 
Nu förtjänar jag en god mat! 
 
Pusss
 

2013-05-29
09:29:51

VM är nära!
Det är bara 15 veckor kvar till VM känns riktigt spännande, igår kom anmälningarna ut, jag har inte hunnit göra det än man jag ska!
 
Just nu sitter jag ute på altanen njuter av värmen och ska snaart börja tagga till för att dra mig in på gymmet för att köra ben!
 
Jag har hunnit gå en timmes pw och det är så fruktansvärt skönt att göra det på morgonen med enbart en aminosyredrink i magen. Man kan nästan känna hur fettet rinner av. 
 
Upplägget i dag för ben.
 
Benböj 
Raka mark
Utfall i smiht 
Benpress
Liggande lårcurl
Benspark
 
 
Jag har ju varit i Storuman och tränat några dagar, så i måndags steg jag upp och gick min morgon pw som vanligt, sedan bestämde jag mig för att laga i ordning middagen så den bara skulle vara att värma på kvällen. Det blev kyckling i vitlökssås, jätte gott och jag tänkte nu att mina bröder skull få smaka något annat för en gångs skull. 
 
Sedan innan armbrytningen blev det att suga i sig en celsius, det är en av de bästa känslorna jag vet, sprätta en celsius och sedan få träna skiten ur sig.  Armbrytningen gick bra, märkte att jag har lyckat träna upp min högra handled så att jag orakar gör något med den. Avslutade sedan kvällen med en 2 timmars lugn promenad med Jonna. Riktigt bra dag alltså. 
 
Igårdärmot var inte en lika bra dag, var och körde ryssträning, det började göra mer och mer ont i höger biceps och tillslut började det även gör ont runt hel axeln. Sen började hela armen domna bort. Detta var en obehaglig känsla så lillebror började trycka på baksida axel, det gjorde så ont så innan slutet så blev jag tydligen alldels vit i ansiktet, började må illa och kallsvettas. 
Så jag ska försöka rehaba axeln, samt fara hem till pappa så han får bryta till i ryggen, för det är nog nerver och grejer som ligger i kläm.  Aja det ska iallfall bli bättre. 
 
 
 
Nä nu in och träna! Pusss

2013-05-26
22:46:58

Storuman
Är nu i Storuman, komme hit för en timme sedan. Jag åkte med Andreas så vi stannde först i Åskilje för fika och andra stoppet blev på gymmet i Stensele.  Ikväll blev det ett bröstpass, tungt men kul! Kände mig ganska seg då jag hunnit vara på gymmet i Lycksele tidigare idag, blev då ett ryggpass bara för att jag älskar att köra rygg! 
 
Nä nu behöver jag många timmars sömn föt att orka med morgondagen pusss

 

2013-05-25
17:56:13

Tidigt
Imorse blev en tidig morgon, hade väckaren på 06:30 trots att jag inte tog mig i säng förns 02:00 så just idag fick sömnen lida. Iallafall så blev det att direkt börja smutta på en celsius medans jag planerade benpasset. 
 
Blev ett pass med mycket fokus på just rumpa bara för att jag tycker det är så himla roligt.  Jag körde tungt med många reps började snabbt inse att det skulle bli jobbigt som satan. Men just i det läget är det bara att mata på ännu mer! 
 
Sedan idag har det varit bymöte och lite annat så har stått uppe på en bock och vinglat för att måla, lite tungt i benan var det men det gick trots allt haha. 
 
 
Ni måste förstå att publicera denna blogg har inte funnit planer på för min del utan det är mina närmaste som har läst den. Men igår då jag hade skrivit inlägget så började jag tycka att det är dags att börja dela med resten av världen vad jag har lyckats med. 
 
Detta var nog det bästa jag kunde göra, just för att jag har fått så mycket stöd från alla möjliga håll, folk har skrivit sms, på facebook ja lite överallt att dom är inponerade och att jag har gjort det riktigt bra.
 Jag har nästan blivit tårögd av de fina ord jag fått. Detta är bra respons. 
 
Det är verkligen inte bara min kropp som har ändrats av detta! 
 
Tack alla fina människor som verkligen har talat om för mig vad ni tycker! :)
 
 
 Pusss på er!

2013-05-24
11:13:02

Betydelse
Jag fick en sådan lust att skriva ett inlägg om vad träning betyder för just mig! 
 
Träningen har fört mig upp ur mina lite deprisivare perioder, som framförallt har kommit då jag tyckt att jag sett hemsk ut eller att jag "inte har några vänner". Klar som fasen jag har vänner, men träffar dem inte så ofta för att vi bor på så många olika ställen. Men i mitt lilla huvudet, när jag alltså är på botten i metalitet då säger en röst att det är ingen som vill umgås med dig, varför skulle nån de? Det är aldrig någon som hör av sig!  Detta pågick som mest för ca ett år sedan, jag var verkligen på botten av ett djupt djupt hål. Jag har inte tagit upp detta med något, utan burit det inom mig. Jag såg bilder på hur dem i Storuman på armbrytningen tränade och hade kul, men jag ville inte riktigt åka dit, jag kände mig lat, att jag inte skulle vara lika bra som förut, att jag verkligen inte skulle orka det de andra gjorde. 
 
 
Men vad gör man, jo jag tog mig till Storuman, var med på en armbrytar träning och blev kär på nytt. Jag förstod inte varför jag gett upp något som jag älskar så mycket. Man blev så uppskattad då man kom dit. Så mitt första mål var alltså wildarm på storumandagarna. Jag hade ett tag på mig, så jag satte upp ett mål, att jag skulle ha tagit mig ner under 60 kg, sedan våga tävla. 
 
Jag skaffade gymkort, Sebastian visade mig massa övningar. Men problemet var att när Sebastian inte var där då vågade jag inte mig in på gymmet. 
 
Jag gick därför pws, typ en mil om dagen, jo jag förbrännde fett, men sen då?  efter många om och men tog jag mig till gymmet och tränade, kände mig utstirrad som satan, jag vågade inte ha tighta kläder och det var hemskt. 
 
Detta  höll på ett bra tag, men  ju mer jag orkade desto mer började jag ta för mig mer, brydde mig inte om andras blickar utan körde mitt race.  Men det som var den största knuffen var mina bröder/kusin samt bloggaren Mikael Hollsten som driver aldrig vila. Han starade en tävling SIC som var en underbar knuff. 
 
Storumandagarna kom och jag vann min första match men sedan åkte jag ut. Men det gör inte mig något för mitt mål var att våga tävla och bryta i -60. Jag hade ju mest bara gått ner i vikt.
 
Ju fler dagar jag tillbringat på gymmet desto mer har min självkänsla höjts, jag har kommit mina bröder/kusin mycket närmare än någonsin.  Jag har hela Storumanarmsport som alla är underbara människor.  Vill Jonas umgås med sina kompisar då åker jag till mitt favoritställe, gymmet utan att känna mig konstig eller ensam. Jag vet att jag har dem som älskar mig vare sig vi träffas varje dag eller engång i månaden. Min kropp har börjat förändas jag tycker om den, min mentalitet är awsome, både vid järnet och armbrytarbordet. Jag känner absolut inget tvång att ta mig till att träna utan jag längtar, redan på kvällen ligger jag och längtar till mitt nästa pass. Som igår såg jag en bild när dom tränade armbrytning, jag började genast längta till på måndag!! 
 
Bara sedan SM har jag utvecklats grymt mycket.
 
Träningen samt kosten förstås, har gjort mig säker, på mig själv, på mina vänner, de som bryr sig och fortfarande vill ha mig i sitt liv. Det är dem som stöttar mig för mina val, som hjälper mig på resans gång. De som tycker att jag gör ett bra jobb även fast deras intressen ligger i något helt annat.  
Dålig röd tråd i detta inlägg men jag hoppas ni kan läsa ändå. 
Detta har jag lyckats med på ca ett år, vet inte vad ni tycker , men jag tycker detta är jäkligt bra, och förstå vad stark jag blivit!
 
Pusss
 
 
 
 

2013-05-21
22:12:55

Helgen
Åkte på läger nere i Gävle, vi for torsdag morgon och komme tillbaka söndagkväll. 
 
Det var en helt underbar helg med härligt folk och mycket träning. Efter en sådan helg får man bara ännu mer tagg till att träna och tävla ännu mer och hårdare. Har även bestämt mig att jag ska åka på VM. 
 
 
Idag kunde jag inte hålla mig från gymmet heller utan åkte in till Lycksele och körde ett benpass, tungt och jobbigt, man vill nästan grina men jag älskar det.  Mina ben/rumpa har börjat få så bra form så därför kul att mosa på ännu mer! Jag kör med högt repsantal och så tung vikt det bara går. 
 
Tänkte jag skulle gå mer in på hur helgen har varit i morgon, hade tänkt lägga mig och sova nu så ja orkar upp tidigt i morgon! 
 
får bli instabilder, ska se om ja få tag i bilder som blev tagna i helgen sen :)
stulen från stysebastiansjodin.blogg.se  
å den med :)
 
pusss

2013-05-13
16:12:00

Diet
Idag började jag på min diet, eller diet och diet, jag ska skärpa mig med kosten iallafall då den har varit hemsk sedan SM, håller på att känna mig som en marshmellow haha. Nä men nu har jag satt ett mål, jag har på mig 47 dagar tils jag har bestämt att min diet ska vara klar. Detta innebär alltså mycket cardio, högt repsantal på gymmet och det kommer att bli att jag supersetar mycket. Detta för att få upp lite flås. Jag känner mig hyffsat stark och det är kul att köra tungt, men får intee upp riktigt samma flås, just nu vill jag inte bli större utan bara tightare i kroppen. Känner att om jag framhäver mina muskler kommer jag se awsome ut!! ;)
 
 
 
Förra veckan for jag ch hälsade på Anna i Umeå, handlade på budo fitness, köpte ett nytt linne, sportbh, nya tights och proteinpulver, detta proteinpulver kommer jag att använda så fort jag blir sugen på något sött, huuuur gått som helst och smakar mums mums. 
 
I lördags blev det ett mörda rumpa pass med kusinerna Simon och Sebsatian. Det är verkligen roligt då Sebastian kommer till Lycksele  någon gång i bland och styr upp ett pass åt en, det ger mer energi och är riktigt roligt.  Har alltså grym träningsvärk i rumpan och det känns som den är dubblet så stor än vad den brukar vara.
Enbenspress med Sebastian som vikt, ca 84 kg och det gick lätt, nästa gång blir det att lasta på 100 kg på ett ben!
 
Igår blev det rygg för mig själv, körde först 3 set vanligt på allt sedan satte jag dit fatgripzen och körde med dem. Grymt pump i underarmar.
 
I morse steg jag upp vid 7 och gav mig ut på en timmes pw, riktigt skönt. Ska nu försöka få till detta varje morgon under dessa 47 dagar. 
Idag blev det bröst och lite framsida axlar, körde stoppbänk som första övning, faktiskt riktigt sköön övning och resten av passet gick ända hyffsat bra.
Sedan har jag hunnit kratta, städa  bytt sängkläder och nu sitter jag här och vilar lite innan det är dags att köra till Åksilje för att sedan dra upp till Storuman för lite armbrytning och snack om träningslägret.
 
Ja han kan ju va söt ibland iallafall ;)
Pusss
 
 
 

2013-05-07
18:35:00

Ryssträning
Ikväll ska jag och träna ryssträning med Simon, jag har nu smort in min med linex och mina armar verkligen brinner, det är helt sjukt. Men jag har riktigt ont sen armbrytningen igår så det förtränger iallafall tandvärken i armarna. 
 
Idag har jag tränat bröst och triceps, jätte skönt pass med jäkligt bra kontakt i brösten. Jag började med bänkpressen men det gick så där så jag avslutade där ganska fort, vet inte varför men ibänken får jag aldrig känna mig riktigt stark. Känns tråkigt. 
 
Iallafall så när jag hade kört bröst färdigt körde jag lite mage, blev ca 220 reps på magen innan jag forsatte med triceps. Där körde jag vanliga pushdowns, enarmspusshdowns och sedan avslutade jag med pushsdowns med rep. Körde då även droppset. Efter nästan alla mina träningspass avslutar jag med tabata, idag när jag gjorde det gick det verkligen extra tungt, bena var som gele. 
 
När jag kom hem blev det en pw på 80 min med Freddy, snart är vägen på andra sidan dammen helt framtinad, lycka!
 
Folk som tror att man är sur på gymmet kan börja tänka om, jag tillexempel är väldigt konsentrerad på mina gympass, jag vill ha mina hörlurar i öronen och verkligen vara fokuserad. Ibland är det "gubbar" som ofta vill prata och skämta med en, de tror att man blir rädd eller inte förstår att de skämtar med en. Men när man har lurarna i åsså spelas de musik på gymmet är det ibland riktigt svårt att höra vad de säger, och jag är absolut aldrig rädd för någon då jag är på gymmet. Jag är helt enkelt bara fokuserad. 
 
 
Nuuuuuuu tror jag att mina armar snart har brunnit upp!!
 
 
Imorgon blir det en tidig morgon för att kunna hinna med en promenad med Freddy och sedan ett gympass innan jag drar mig vidare till Umeå med tåget som går just efter kl 10. Jag ska fara och hälsa på Anna i 2 dagar. 
Pusss
 

2013-05-06
23:04:21

Stark
När jag väl är och tränar, speciellt på armbrytningen då är jag tjurskallig som bara den trotts att jag bryter med min lillebror,pappa och kusin så vill jag inte förlora. Jag vill verkligen bryta ner dem till varje pris och därför ger jag inte upp utan jag står och matar och matar och matar, det hjälper även att skrika lite. Haha mycket kan man inbilla sig. Men kul är det när man faktiskt får se deras ansiksuttryck och att man får känna att dom faktiskt helt ärligt måste ta i för att bryta mot mig. Det kanske inte så mycket men det är en underbar känsla som inte går att beskriva och därför extra roligt.  Jag har nu för varje gång lärt mig mer och mer, jag har blåmärken på nästan hela kroppen som bevis på att jag provar allt möjligt, efter i dag är jag alldeles blå på mina knän, detta är för att när jag bryter ställer jag ut benet och när jag verkligen kämpar och tar i skrapar jag knäets insida mot bordets stolpe bara för att kunna utnyttja hela min kropp. 
 
Detta är verkligen roligt, och jag vill hela tiden utvecklas och bli starkare, det är ett mål för mig! Strongerthenyesterday. Kolla in #strongertyesterday på instagram :) 
 
Imorgon om det är lika fint som idag har jag funderingar på att kanske cykla in till stan om min cykel nu är hel förstås, det är ju bara en mil så de borde inte vara några problem. 
 
Till middag idag hade mamma gjort kycklingburgare, så jag sa att jag inte var så hungrig för jag hade ätit en banan, protinbar och druckit en proteindrink på vägen hem, men mamma hade gjort 3 kycklingbrugare till mig så jag gjorde en dubbelburgare och enkelburgare med bröd och åt upp. Pappa tyckte de va mycket mat då han enbart åt 1 och ½ kycklingburgare utan bröd.  Vad tror ni, är det jag som äter för mycket eller pappa som äter för lite?
 
 
 
 
 
 

2013-05-06
00:28:55

Jobb
inatt jobbar jag, jobbade även fredag natt åsså var jag ledig igårnatt för att det var fest i byn som jag självklart inte ville missa! Jag hade riktigt roligt och inser att jag har flyttat till en underbar by. Så ihelgen har träningen lidit,tränade sist i fredagskväll innan jobbet och blev då ett ryggpass. Men jag har lite ont i ryggen och har haft det hela veckan, ingen aning om varför :/. Men imorgon ska jag iallafall till Storuman för att träna armbrytning! lätt värt att ta sig 20 mil minst en gång i veckan för denna underbara sport. Nä nu ska ja se om jag kan göra någom nytta :) pusss